Knoflook Soep

Knoflook Soep

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een grote pan op medium vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  2. Voeg de bloem toe en bak nog een minuut.
  3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Laat het 10 minuten koken.
  4. Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Laat nog eens 5 minuten koken.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep warm, eventueel met wat fijngehakte peterselie of een beetje Parmezaanse kaas als garnering.

Ik hoop dat je geniet van deze soep!

Terug naar blog