Knoflook Planten

Knoflook Planten

Knoflook (Allium sativum) is een populaire kruid- en specerij die over de hele wereld wordt gebruikt in de keuken. Het is een lid van de uienfamilie en is verwant aan andere groenten zoals uien, preien en bieslook.

Om knoflook te kweken, heb je knollen nodig, ook wel teentjes genoemd, die je bij een zadenwinkel  of online kunt kopen. Elk teentje zal een enkele knoflookplant opleveren. Om knoflook te planten, moet je een goed doorlatende bodem voorbereiden op een zonnige plek in je tuin. Plant de teentjes ongeveer 2,5 cm diep, met het puntige eind naar boven en het vlakke eind naar beneden. Zet de teentjes ongeveer 15 cm uit elkaar, met rijen die ongeveer 30 cm uit elkaar staan. Geef de bodem na het planten goed water en houd hem regelmatig vochtig, maar niet verzadigd.

Garlicmaster knoflook planten

Knoflook groeit het beste bij koele temperaturen en wordt meestal in het najaar geplant in gebieden met koude winters. In warmer klimaten kan het in de winter of vroeg in het voorjaar worden geplant. Knoflook is een traag groeiende plant en het duurt enkele maanden om te rijpen. Als de toppen van de planten beginnen te geel te worden en af te sterven, is het een teken dat de knoflook klaar is om te oogsten. Graaf de knollen gewoon op en laat ze op een goed geventileerde plek drogen voordat je ze in een koel, droge ruimte opslaat.

Knoflook is een plant met weinig onderhoud die gemakkelijk te kweken is en een geweldige aanvulling kan zijn op elke thuistuin. Het is ook een goede bron van vitamines en mineralen en wordt al eeuwenlang voor medicinale doeleinden gebruikt.

Terug naar blog